nieuws

Veilig voetenwerk

Warehousing

Suffel Fördertechnik toont in Hannover een actieve voetbescherming voor elektropallettrucks en stapelaars. De bescherming werkt hetzelfde als de noodstop op de disselboom en kan als zelfstandig systeem op de trucks worden opgebouwd. Er hoeft dus niet in de aansturing van de truck te worden ingegrepen.

Veilig voetenwerk

De werking van de voetbeschermer is eenvoudig: als de truck de voet van de bediener raakt, wordt er een drukimpuls gegenereerd die het beveiligingssysteem inschakelt, waardoor de truck onmiddellijk tot stilstand komt en van rijrichting verandert.

Het systeem is speciaal ontwikkeld voor Linde elektropallettrucks en stapelaars en kan volgens Suffel ook door MotracLinde worden geleverd.

De opbouwkosten voor het systeem liggen rond de duizend euro.

Reageer op dit artikel