nieuws

Toyota mikt op eenvoud en duurzaamheid

Warehousing

Toyota Material Handling Europe introduceert onder de merknaam BT in Hannover een compleet nieuwe serie elektrische pallettrucks en een eveneens volledig nieuwe range stapelaars. Beide trucks zijn het resultaat van uitgebreide onderzoeken onder meer dan 700 gebruikers.

Toyota mikt op eenvoud en duurzaamheid
De nieuwe stapelaar van het merk BT

De serie elektrische meelooppallettrucks van Toyota luistert naar de naam BT Levio en bestaat uit vijf modellen, met capaciteiten van 1,4 tot 2,5 ton en verschillende batterijcapaciteiten.

 

De BT Staxio, een volledig nieuwe range meeloopstapelaars, bestaat uit acht modellen met capaciteiten variërend van 0,8 tot 1,4 ton en hefhoogtes tot 4,75 meter. Eenvoud, veiligheid en duurzaamheid staan bij de nieuwkomers centraal.

 

Stuurarm

Eenvoud zien we bijvoorbeeld in de stuurarm, die langer (en lager bevestigd) is dan de vorige, maar niet te lang is met het oog op de manoeuvreerbaarheid van de truck. Het sensilift-systeem en BT Powerdrive zorgen voor optimale controle en het Total View Concept biedt maximaal zicht.

 

Veiligheid wordt onder andere gewaarborgd door het compacte en robuuste ontwerp en de extreem lage bodemvrijheid. De ruimte tussen truck en vloer is 35 mm, waardoor voeten haast onmogelijk onder de truck bekneld kunnen raken.

 

De elektropallettruck van het merk BTOnderhoudsvrij

Duurzaamheid wordt mede bereikt dankzij het gebruik van vaste, onderhoudsvrije AC-motoren. Het onderhoudsinterval is volgens TMHE met circa 50 procent verlengd naar 750 effectieve draaiuren.

 

De trucks zijn standaard voorzien van een slot met PIN-code en kunnen worden geleverd met de ‘Click-2-Creep’-optie, waarbij de truck bestuurd wordt met de dissel in verticale stand.

 

Met platform

De BT Levio LWE 200 en vrijwel alle nieuwe stapelaars worden ook met platform geleverd. Sommige modellen worden ook geleverd met de mogelijkheid voor zijdelings batterijwisselen.

 

Waar te vinden?

Hal 26, Stand K02

 

Naar het CeMAT-dossier: www.logistiek.nl/cemat

 

  • Overig productnieuws op Logistiek.nl
  • Reageer op dit artikel