nieuws

Torfs bestelt sorteersysteem bij Van Riet

Warehousing

Het nieuwe distributiecentrum van Torfs in België wordt uitgerust met een schoenensorteersysteem van Van Riet material handling systems Het systeem wordt gebruikt voor de verdeling van schoenen in omdozen en in paardozen. Het dc gaat in het tweede kwartaal van 2008 in bedrijf.

Torfs bestelt sorteersysteem bij Van Riet
Torfs sorter

De producten van de 5 invoerbanen worden samengevoegd, automatisch gescand en naar de sorter getransporteerd. Door middel van het gescande label wordt bepaald welk product naar welke uitgang gesorteerd wordt. De sorter is van het type “lijnsorter”. Deze is afkomstig van Axmann. Dolmen IT leverde het WMS. Bij sortering van batches van paardozen worden de uitgangen enkelvoudig gebruikt. Bij sortering van omdozen worden de uitgangen paarsgewijs gebruikt. Hierdoor ontstaat een compacte systeemoplossing. De installatie en het proces worden bestuurd met behulp van een PLC en Flow Controller PC. Het systeem is ontworpen op een systeemcapaciteit van 5000 colli per uur.

 

Het sorteersysteem van Van Riet bevat de volgende zaken:

  • Een invoersysteem met in totaal 5 invoerbanen
  • Vier reguliere invoerbanen met opzetpositie, identificatiestation en automatische label applicator
  • Eén speciale invoerbaan waar beveiligingtags worden toegevoegd aan de producten.

 

Uitbreiding

Torfs is een Belgisch familiebedrijf actief in de verkoop van schoenen, handtassen en accessoires. Hiertoe heeft Torfs een 45 tal verkoopfilialen in het Vlaanderen.

De producten worden geleverd vanuit een centraal opslag- en distributiecentrum. Met het oog op toekomstige groei wordt momenteel een nieuw dc gerealiseerd in samenwerking met Applied Logistics in de omgeving van Sint-Niklaas. Het dc heeft een oppervlakte van 6000 m2.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel