nieuws

Tendens naar orderpicken zonder mensen

Warehousing

Opvallende trend op deze CeMAT is het volledig automatisch orderpicken. Zowel Dematic als SSI Schäfer laten een systeem zien waarbij diverse colli zonder menselijke tussenkomst worden verzameld en gestapeld op pallets of in rolcontainers. Ze zijn echter niet de enige bedrijven die zich hiermee bezighouden.

Tendens naar orderpicken zonder mensen
De Multishuttle, waaraan Dematic een oplossing voor mixed palletising zal koppelen.

Drie jaar geleden trok het Nederlandse bedrijf TRM de aandacht op de CeMAT met de Universal Mixed Palletiser: een ingewikkelde palletiseermachine die in relatief korte tijd pallets met colli van uiteenlopende maten en vormen kan samenstellen.

 

Inmiddels is TRM – afwezig op deze CeMAT – druk bezig om dit systeem te implementeren in het dc van supermarktketen Jumbo.

 

Goede volgorde

Op deze CeMAT komen twee bedrijven met vergelijkbare oplossingen: Dematic en SSI Schäfer. Beide specialisten in material handling hebben echter nog niet uit de doeken gedaan hoe hun systeem precies werkt.

 

Dematic en SSI Schäfer hebben ook nagedacht over het aanleveren van colli in de goede volgorde aan hun mixed palletisers. Dematic koppelt zijn oplossing aan zijn Multishuttle, een alternatief voor de miniload. SSI Schäfer houdt zijn lippen nog op elkaar.

 

Proefproject

Een andere nieuwkomer op de CeMAT is RSW, een Nederlands bedrijf dat samen met een aantal partners een systeem voor depalletising, het ontstapelen van pallets, laat zien.

 

Ook RSW werkt aan een oplossing voor mixed palletising. Deze Mixed Layer Stacker wordt echter nog getest in een proefproject en is nog niet ver genoeg ontwikkeld om op de CeMAT te tonen.

 

Naar het CeMAT-dossier: www.logistiek.nl/cemat.

 

Lees en bekijk ook:

 

Reageer op dit artikel