nieuws

SSI Schäfer toont haar oplossing voor casepicking

Warehousing

Automatisch opslaan, bufferen en orderverzamelen tot een gemixte palletlading. Dit is de ‘Weltneuheit’ van SSI Schäfer, vandaag op de CeMAT. Het systeem is in hoge mate schaalbaar van 30.000 tot 300.000 colli per dag. De fabrikant gaat er van uit dat 90 tot 95 procent van alle artikelen in de levensmiddelenhandel met dit systeem zonder menselijke tussenkomst kan worden verwerkt.

SSI Schäfer toont haar oplossing voor casepicking

Helemaal nieuw is de oplossing niet. Harrie Swinkels, de Nederlandse bedrijfsdirecteur in Giebelstadt (foto), beweert ook niet de eerste te zijn. Bij supermarktorganisaties Jumbo in Veghel en Albert Heijn in Pijnacker staan vergelijkbare oplossingen van Nederlandse makelij. Wel zegt Swinkels een systeem te kunnen aanbieden dat ook voor minder omvangrijke toepassingen geschikt is.

Laag voor laag opbouwen
Kern van de SCP (Schäfer Case Picking) is het concept ‘laag voor laag depalletiseren’. De lagen komen vervolgens in een tussenopslag en worden één voor één afgeroepen naar de orderverzamellocatie. Een automatisch systeem zet de lagen in de juiste volgorde op een pallet, zodat een winkelfiliaal er direct mee aan de slag kan. De oplossing is volgens de Duitse fabrikant de snelste methode van collipicking bij maximaal gebruik van de beschikbare opslagcapaciteit.

Nieuw technologiecentrum
Behalve automatische systemen is SSI Schäfer toch ook vooral bekend als leverancier van magazijninrichting en bakken. Ook op dat gebied toont het bedrijf op de beurs diverse noviteiten, variërend van nieuwe draagplateaus tot bakverdelingen. Van stationair intern transportsystemen (rollenbanen) wist de fabrikant het geluidsniveau te verlagen tot 60 à 65 dB(A), waar normaal 70 tot zelfs 85 dB(A) te horen valt.
Nieuw is ook dat SSI Schäfer in Giebelstadt een compleet technologiecentrum aan het opbouwen is, waar klanten de laatste stand der techniek kunnen bewonderen. De bouw is deze week grotendeels afgerond. Met de inrichting denkt het bedrijf in september klaar te zijn.

 

Alle CeMAT-foto’s van 2008 nog eens bekijken?

  • Donderdag wederom primeurs, shows en spektakel

  • Reageer op dit artikel