nieuws

RSW is bezig met volgend project

Warehousing

Het succesvolle samenwerkingsverband tussen RSW-IP uit Varsseveld en de Duitse firma’s Schmalz en FPT heeft de innovatieve Layer Master opgeleverd. Dit is een mixed palletizer die door RSW is bedacht. Schmalz bracht haar kennis over vacuüm grijptechniek in en FPT leverde de robotarm en de besturingssofteware.

RSW is bezig met volgend project

De samenwerking is volgens RSW-directeur Marcel van Schijndel uitstekend verlopen, maar van begin af aan was het duidelijk dat deze tijdelijk zou zijn.

Van Schijndel heeft de smaak te pakken en is naar eigen zeggen al weer op zoek naar een volgende projectpartner. Er zijn volgens hem al contacten gelegd met de Franse firma Savoye om samen een nieuwe logistieke innovatie vlot te trekken.

Over het project zelf en een mogelijke derde participant wil hij in dit stadium nog niets loslaten. Wel dat het iets op het gebied van orderverzamelen wordt. Dat kan dus eigenlijk alleen een project zijn waarbij de PTS picking tray van Savoye hoogstwaarschijnlijk wordt toegepast. Savoye won hiermee overigens de Innovation Award 2008 van MM MaschinenMarkt.

De PTS picking tray is een soort miniload die voor de aandrijving gebruik maakt van condensatoren (supercaps).

 

Reageer op dit artikel