nieuws

RollerLift bijna klaar voor gebruik

Warehousing

De RollerLift is vier jaar na het eerste ontwerp bijna klaar voor gebruik. Dit rolwiel met het ingenieuze steunwiel maakt het mogelijk om rolcontainers zonder moeite over drempels te rollen. Met behulp van de TU Delft en een grote wielenfabrikant denken de ontwerpers op korte termijn een productierijp ontwerp te hebben.

RollerLift bijna klaar voor gebruik
De RollerLift: een rolwiel met geïntegreerd steunwieltje

Drempels van 2,5 centimeter kunnen voor zwaar beladen rolcontainers al een onneembare horde zijn. Martin van Rijn bedacht in 2004 al een oplossing hiervoor: een rolwiel met een extra steunwieltje.

 

Op het moment dat het rolwiel de drempel raakt, krijgt het steunwieltje voet aan de grond bovenop de drempel. Vervolgens klapt het rolwiel omhoog en rolt de last via het steunwieltje verder over de drempel.

 

Prijzen

In 2005 en 2007 ontving Van Rijn al prijzen voor zijn ontwerp. Een volle prijzenkast is echter nog geen garantie voor succes op de markt. "Als je een prototype hebt, heb je nog geen productierijp ontwerp", aldus Pier Manger Cats, die samen met Van Rijn de firma RollerLift heeft opgericht.

 

Met behulp van de Technische Universiteit Delft is een simulatieprogramma ontwikkeld, waarmee voor elke toepassing een optimaal ontwerp van de RollerLift kan worden gemaakt. Samen met een grote Nederlandse wielenfabrikant is RollerLift bezig om het ontwerp zodanig bij te stellen, dat het geschikt is voor serieproductie.

 

Praktijktesten

RollerLift is overigens nog op zoek naar bedrijven die werken met rolcontainers of andere karren en die willen meewerken aan praktijktesten. Voor meer informatie: www.rollerlift.nl.

 

Hieronder staat een demonstratiefilmpje waarin het verschil zonder en mét RollerLift te zien is.

 

 

 

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel