nieuws

Prologis plant logistiek park bij Duits-Nederlandse grens

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis wil dit jaar nog beginnen met de ontwikkeling van een groot logistiek park in het Duitse Hünxe, niet ver van de Nederlandse grens. “Dit park is zeker ook interessant voor bijvoorbeeld Nederlandse bedrijven”, zegt Roland Hennebach, vice president van Prologis Germany, vanaf de CeMAT.

Prologis plant logistiek park bij Duits-Nederlandse grens
Prologis CeMAT

Het Prologis Consumer Good Park in Hünxe verrijst op een terrein van om en nabij 125.000 vierkante meter. De vier distributiecentra, variërend in grootte van bijna 15.000 tot en met 38.000 vierkante meter, die Prologis laat bouwen, zijn vooral geschikt voor groothandel, food en non-foodbedrijven, die hun handel voornamelijk weghalen vanuit de havens van Antwerpen, Rotterdam, Bremen en Hamburg. Het park ligt centraal ten opzichte van de autosnelwegen A3, A59, A31 en A57.

 

Aansluiting Betuweroute

Daarnaast zal er vanuit dit logistieke bedrijvenpark een spoorverbinding komen die aansluit op de Betuweroute. De haven Duisburg (LOGPORT) ligt bovendien op nog geen dertig kilometer van het park.

 

Milieuvriendelijk

Bij de ontwikkeling van het Prologis Consumer Good Park houdt de logistiek vastgoedontwikkelaar ook rekening met het milieuvriendelijk opwekken van warmte en elektriciteit, waarmee energiebesparingen mogelijk zijn van dertig procent.

 

Nederlandse interesse

Roland Hennebach: “We merken dat de interesse van bedrijven groot is omdat de grondprijs niet hoog is. Wellicht zal dit gegeven ook Nederlandse bedrijven over de streep trekken om zich hier te vestigen, want ook bij jullie staan de grondprijzen onder druk.”

 

Naar het CeMAT-dossier: www.logistiek.nl/cemat

 

Alle CeMAT-foto’s van 2008 nog eens bekijken?

  • Donderdag wederom primeurs, shows en spektakel

  • Reageer op dit artikel