nieuws

Palpool rekent poolpallets eerlijk af

Warehousing

De Duitse palletpooler Palpool heeft een nieuw bestel-, beheer- en factureringsprogramma: Palcontrol. Hiermee worden poolpallets per tijdseenheid dat men ze daadwerkelijk in gebruik heeft met Palpool afgerekend.

Palpool rekent poolpallets eerlijk af

Normaal gesproken krijgt de besteller van kunststofpoolpallets de rekening gepresenteerd over een bepaalde huurperiode en moet deze de kosten zelf verhalen op de overige partijen in de eigen keten. Dat geeft veel administratieve rompslomp en discussies over de rekening.

Met Palcontrol worden alle bestelde pallets stuk voor stuk door de besteller met ingebouwde RFID-tags geïdentificeerd. De datum van binnenkomst wordt daarmee elektronisch vastgelegd en de teller gaat lopen. Zodra de pallets het magazijn of de productielocatie verlaten, stopt de teller en hoeft er dus niet meer te worden betaald. De teller begint pas bij de ontvangende partij weer te lopen.

 

Zo betaalt iedereen de rekening voor de periode dat de kunststof pallets zich binnen de eigen organisatie bevinden. Het enige dat ervoor nodig is, zijn een internetaansluiting en een handscanner die voor een vast maandbedrag kan worden gehuurd bij Palpool.

 

Verhuuronderdeel
Palpool is een verhuuronderdeel van kunststofpalletproducent Craemer uit het Duitse Heryebrock-Clarholz. Volgens directeur Reinhard Nickel (foto) kan dit systeem ertoe bijdragen dat palletpooling van kunststof pallets ook bij kleinere aantallen aantrekkelijker wordt binnen de logistiek. Op de Nederlandse markt is het poolbedrijf nog niet actief, maar via leverancier Hulkenberg uit ‘s-Heerenberg als depothouder is een gesloten palletpoolnetwerk met Palcontrol snel op te zetten.

 

Reageer op dit artikel