nieuws

Pakketten over een borstelbaan

Warehousing

Rollenbanen, transportbanden en vergelijkbare hulpmiddelen krijgen concurrentie. Onderzoeksinstituut Fraunhofer IML komt met de borstelbaan. Door de baan te laten trillen, schuiven pakketten van de ene sectie naar de andere. Praktische toepassingen moeten nog gevonden worden voor dit onderzoeksproject.

Pakketten over een borstelbaan

Welk voordeel biedt een borstelbaan? Het belangrijkste is het vrijwel ontbreken van bewegende delen. Dat scheelt flink in de onderhoudskosten, maar ook in aanschaf, hebben de onderzoekers van het IML bedacht.

 

Om te voorkomen dat de korte borsteltjes worden geplet, is het maximale pakketgewicht vastgesteld op 31,5 kilo.

Snelheid bepaalt door neighoek
De transportrichting en verplaatsingssnelheid worden bepaald door de neigingshoek. Maar het grondvlak van de doos of ander product is eveneens van belang voor de snelheid. Hoe kleiner het oppervlak, hoe sneller de verplaatsing. Uitsluizen van producten gebeurt in het concept op de CeMAT door de band een paar graden te kiepen. Trillingen komen van een eenvoudige elektromotor zonder specifieke bijzonderheden. Dat maakt de oplossing goedkoop.

Reageer op dit artikel