nieuws

Orderpicken met shuttles

Warehousing

Het Oostenrijkse Servus toont een bijzonder orderpicksysteem op basis van shuttles. De shuttles met ingebouwde intelligentie vinden hun eigen weg door het opslag- en orderpicksysteem. Ze halen bakken uit opslag en leveren ze af op het eenvoudig ingerichte orderpickstation.

Orderpicken met shuttles
De shuttle van Servus in actie

Bijzonder is de manier waarop de shuttles de bakken uit de stellingen oppakken en wegzetten. De shuttles – zogenaamde Lean Loaders – zijn daartoe uitgerust met kleine transportbandjes, die dwars op de bewegingsrichting van de shuttles staan. Als de shuttles voor een bak staan, bevindt een gedeelte van de transportbandjes zich onder de bak.

 

Klosjes

Een gedeelte van die transportbandjes zijn uitgerust met enkele ‘klosjes’. Als de transportbandjes beginnen te draaien, ‘grijpen’ de klosjes de bak en wordt de bak op de transportbandjes getrokken. Om een bak af te zetten, wordt het omgekeerde proces gevolgd. 

 

Intelligentie

Voordeel van het shuttlesysteem van Servus is dat de capaciteit eenvoudig is uit te breiden door shuttles bij te plaatsen. De aansturing is eenvoudig omdat de shuttles zelf intelligentie bevatten. Het systeem bevat ook geen sensoren of spiegels, waardoor het gemakkelijk opnieuw te configureren is.

Reageer op dit artikel