nieuws

Ook nieuwe rollenbaan van FKI Logistex

Warehousing

Nieuw van de Britse system integrator FKI Logistex is een ‘ground-breaking’ rollenbaan voor dozen en bakken. Swisslog staat op de CeMAT met vergelijkbaar nieuws. Een opmerkelijke trend is dat bedrijven, die zich tot voor kort concentreerden op grote automatiseringsprojecten, zich nu profileren met componenten. De markt vraagt om andere aanpak.

Ook nieuwe rollenbaan van FKI Logistex

David Jefferys werkte jarenlang voor Dematic. Nu is hij bij FKI Logistex de nieuwe sales director voor Europa voor wat betreft de divisie Warehouse & Distribution. Hij ziet overal dezelfde trend. Componentenleveranciers – transportbanden, overzetters en andere onderdelen van een groter geheel – schuiven op richting integratiepartners voor turn-keyprojecten. Omgekeerd proberen de integrators marktaandeel te verwerven in de verkoop van componenten om zo ook interessant te zijn voor klanten met kleine projecten.

Reductie in energieverbruik
De conveyor, waarmee FKI de aandacht wil trekken, is opgebouwd uit secties met een motorroller, die andere rollen aandrijft. Ook de rollenbaan moet mee in de trend naar ‘groen’, reden waarom de fabrikant een energiebesparing claimt van 67 procent. Het aandeel bewegende elementen is verminderd met 60 procent, de wissels gaan 43 procent sneller en de geluidsreductie van motoren bedraagt maar liefst 87 procent. Dat allemaal ten opzichte van het voorgaande model.
Alle bekabeling zit verwerkt in het framedeel. Configuratie verloopt snel dankzij vooraf ingestelde parameters. Er is zoveel als mogelijk gewerkt met onderhoudsvrije elementen. Want extra service en onderhoud is eveneens belastend voor het milieu.

Hele snelle schoe-sorter
Nieuw van dezelfde fabrikant is verder een shoe-sorter, die een capaciteit kan halen van 24.000 dozen per uur. Normaal gesproken komen deze sorters, volgens FKI, niet verder dan 12.900 dozen per uur. De Unisort XV kan snelheden halen van 3,3 meter per seconde, wat overeen komt met 400 dozen per minuut. Uitsluizen kan links en rechts. Het systeem is compact qua opbouw.

Reageer op dit artikel