nieuws

Ook Jungheinrich kiest voor zijwaarts wisselen

Warehousing

Jungheinrich toont op de CeMAT haar nieuwe 3- en 4-wiel elektrische heftrucks met zijwaarts batterijwisselsysteem. De trucks uit de EFG-series tot en met twee ton zijn vanaf komende zomer leverbaar en passen in de trend naar snel, efficiënt en veilig wisselen van batterijen.

Ook Jungheinrich kiest voor zijwaarts wisselen

Het wisselsysteem is niet de enige noviteit bij deze populaire elektrotrucks. Alle modellen worden voorzien van de jongste generatie draaistroommotoren die, volgens de fabrikant, nog zuiniger zijn geworden. Ook zijn de trucks leverbaar met een slimme ingebouwde lader.

Primeur in cabine
In de cabine biedt Jungheinrich een heuse primeur: het volledig steer-by-wire stuursysteem voor heftrucks. Door het wegvallen van de hydraulische component is de stuurkolom superslank geworden en heeft de chauffeur meer ruimte, zelfs bij een compactere bouw van de truck. Door montage van een nieuwe display en verlaging van het schutbord is het zicht naar voren en op de vorkpunten bijzonder goed. 

Reageer op dit artikel