nieuws

Nissan: veilige heftruck voor zwaar werk

Warehousing

Een heftruck met verbrandingsmotor voor het zware werk. Dat is de Nissan GX-serie, die verkrijgbaar is met hefvermogen van 3,5 tot 5,0 ton. De Japanse heftruckfabrikant mikt vooral op toepassingen in de haven-, transport-, bouw-, recycling- en drankenindustrie. De GX is zowel met diesel- als LPG-motor verkrijgbaar.

Nissan: veilige heftruck voor zwaar werk
De Nissan GX, leverbaar vanaf augustus 2008

Volgens Nissan valt de GX op door de hoeveelheid ruimte in de cabine, met onder meer een brede toegang en veel hoofdruimte. Optioneel is een ruimzichtcabine, die de bestuurder meer zicht biedt naar alle kanten. Ook optioneel is de fingertip-bediening, waardoor rijrichting, claxon en heffingshandelingen met één vinger te bedienen zijn.

 

Mastvergrendeling

Voor veiligheid zorgt net als in andere heftrucks het Nissan Risk Reduction-systeem, dat onder meer bestaat uit automatische mastvergrendeling als de bestuurder de stoel verlaat. Als de bestuurder uitstapt terwijl de heftruck nog in de versnelling staat, worden de voor- en achteruittransmissierelais binnen drie seconden uitgeschakeld om verder rijden te voorkomen.

 

Storingen

Onderhoud aan de Nissan GX is eenvoudiger vanwege het ingebouwde diagnostisch systeem, waarmee storingen vrij snel zijn op te sporen.

De LPG-motor is standaard uitgerust met driewegkatalysator. Daarnaast beschikken deze modellen over een ECO-schakelaar, waarmee de chauffeur de truck in een brandstofbesparende modus kan zetten.

De dieselmotor voldoet aan de huidige Europese 3a-stadium uitstooteisen.

 

Waar te vinden?

Hal 26, stand H16

 

 

Naar het CeMAT-dossier: www.logistiek.nl/cemat

 

Overig productnieuws op Logistiek.nl

 

Reageer op dit artikel