nieuws

Nissan kiest voor milieu, lagere kosten en veiligheid

Warehousing

Nieuwe motoren, ontworpen en gebouwd door Nissan voor haar eigen heftrucks, zijn kenmerkend voor de nieuwe DX ECO-X-modellen, zo genoemd vanwege de lage impact op het milieu.

Nissan kiest voor milieu, lagere kosten en veiligheid
Nissan

De standaarddriewegkatalysator verlaagt de schadelijke uitstoot uit de LPG-modellen met meer dan 99 procent terwijl de uitstoot van de dieselversies eveneens laag zijn. De motorbeheersystemen zorgen voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik. De DX ECO-X is verkrijgbaar in zes modellen met 1,5 tot 3,2 ton hefvermogen. Hefhoogtes gaan tot zeven meter.

 

Nissan heeft het Risk Reduction System toegepast op dit model voor maximale veiligheid voor de bestuurder. Een van de kenmerken hiervan is het onderhoudsvrije Cushion Stability Control system (CSC), dat voor een uitzonderlijke zijwaartse stabiliteit zorgt, voor zowel de heftruck als voor de lading. In tegenstelling tot andere systemen kan het niet worden uit- of overgeschakeld.

 

De bijbehorende Automatische Mastvergrendeling (AM) vergrendelt automatisch alle hef- en neigbewegingen wanneer de bestuurder de stoel verlaat. Een automatische Return-to-Neutral transmissiefunctie zorgt ervoor dat de versnelling van de heftruck naar vrijstand gaat binnen drie seconden nadat de bestuurder de stoel verlaat met de heftruck in zijn versnelling. Wanneer de contactsleutel wordt omgedraaid, zal de motor niet starten als de DX ECO-X in een versnelling is blijven staan.

 

Waar te vinden?

Hal 26, Stand H16

 

Lees ook:

 

 

 

Reageer op dit artikel