nieuws

Nieuwe Reflex en elektrische heftrucks bij Toyota en BT

Warehousing

Toyota en BT tonen op hun grote stand enkele zeer smakelijke previews van nog te verwachten producten. Eind dit jaar komen de nieuwe Reflex reachtruck en de nieuwe elektrische heftrucks uit de 48V-serie op de markt.

Nieuwe Reflex en elektrische heftrucks bij Toyota en BT

Bij de Reflex is vooral de cabine (foto rechtsboven) opnieuw gemodelleerd. De binnenzijde is fraai afgewerkt en voorzien van een opklapbaar stuurwiel zoals ook Rocla op haar reachtruck toepast. Nieuw is ook de gescheiden bedieningsconsole. Dankzij de tweedeling is het mogelijk om, naast hendels, nu ook een joystick te plaatsen. De unit is makkelijk in diepte instelbaar voor optimaal bediengemak. Aan de binnenzijde van de daksteun is de E-bar geplaatst voor montage van monitoren en andere additionele systemen. Het uitreachen van de batterij is op de nieuwe Reflex sterk vereenvoudigd en de truck is voorzien van een nieuwe, slijtvaste stoel. Naar verwachting heft en daalt de Reflex 15 procent sneller dan het huidige model omdat de afremming bij het wisselen van de mastdelen vervalt.
 
Bij de elektrische heftrucks introduceert Toyota (op de foto links de 48V) later dit jaar een nieuwe lijn compacte 3- en 4-wielers oplopend van 1,5 tot 2.0 ton hefvermogen. De truck zijn leverbaar met een systeem voor zijwaarts batterijwisselen en zijn wat het chassis en cabine betreft geheel identiek. Bij de 3- en 4-wieluitvoering is alleen het contragewicht en de wielophanging verschillend. Beide trucktypen zijn voorzien van oliebadremmen en 2 AC-rijmotoren. Een nieuw mastontwerp biedt veel doorzicht dankzij de verborgen plaatsing van cilinders en kettingen.

Reageer op dit artikel