nieuws

Miljoenenorder voor Vanderlande in Polen

Warehousing

Schoenenproducent NG2 in Polkowice heeft bij Vanderlande een order geplaatst voor levering van een toevoer- en sorteersysteem. De magazijninrichter uit Veghel heeft voor NG2, dat de grootste schoenenfabrikant van Polen is, onder andere een systeem ontwikkeld dat bestaat uit een Crossorter met dubbele uitgangen voor schoenendozen.

Miljoenenorder voor Vanderlande in Polen
Miljoenenorder Vanderlande

Daarnaast levert Vanderlande ook een Posisorter met negen uitgangen. Dit systeem wordt ingezet als shipping sorter voor volle dozen. Met de magazijnsystemen van het Veghelse bedrijf wil NG2 ervoor zorgen dat de distributie naar de winkels een stuk soepeler verloopt.

 

Traditioneel orderpicken

In het distributiecentrum in Polkowice is het pickingproces niet gemechaniseerd, maar traditioneel door de dozen te stapelen van de vloer tot aan het plafond van het pand. Picking zal straks met de systemen van Vanderlande plaatsvinden in twee magazijnen en alleen met volle dozen.

 

Telescopische banden

Via een brug komen de dozen in het distributiecentrum. Afhankelijk van de tijd van het jaar gaat de helft van de volle dozen direct via telescopische banden naar de trucks van de distributeur. De rest van de dozen wordt gesorteerd naar vier de-boxstations, waar de volle dozen worden geleegd. Vervolgens worden de schoenendozen naar de crossorter inducts gestuurd.

Bij de uitgangen van de sorter worden de schoenendozen verpakt in shippingdozen, gesorteerd en vervolgens naar de shipping sorter gestuurd. De Poolse order levert Vanderlande enkele miljoenen euro’s op.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel