nieuws

Michelin roert zich op markt van kleine heftruckbanden

Warehousing

De Franse bandenfabrikant Michelin wil de komende tijd met allerlei garantieacties een positie proberen te veroveren of heftruckbandenmarkt. Op deze markt was Michelin de afgelopen jaren maar minimaal vertegenwoordigd. “We gaan ons met name richten op de banden met kleine inchmaten”, verklaart accountmanager Dominik Schwarz.

Michelin roert zich op markt van kleine heftruckbanden
Michelin XZM

Michelin wil in het kleinere bandensegment vooral scoren met de flexibele pneumatisch XZM-band. Bij aanschaf van deze band geeft de bandenfabrikant twee maal levenslange garantie. “En als de band niet bevalt dan kan de klant binnen negentig dagen zijn geld terugkrijgen. Deze actie geldt overigens voor al onze heftruckbanden van acht tot en met twintig inch”, aldus Schwarz.

 

Slijtage

Mocht bijvoorbeeld ook blijken dat de XZM-band al na 1800 uur gebruik compleet versleten is in plaats van de gegarandeerde 2000 uur, dan hoeft de klant maar tien procent van het aankoopbedrag te betalen aan Michelin.

 

Draaimolen

Tijdens de CeMAT kunnen de bezoekers op de Michelin-stand in een soort draaimolen aan den lijve het verschil voelen tussen een reguliere Solid-band en de zachte XZM-band door te rijden over een hoog obstakel. “Je merkt dat onze band zodra die de grond raakt veel beter opvangt dan een reguliere band. Dat komt onder andere door de meerlaagse ijzeren bescherming binnenin de band, waardoor hij veel sterker is dan een reguliere solid band."

 

Roemenië

Schwarz verwacht dat de rol de komende jaren van Michelin op de markt van heftruckbanden met kleine inchmaten zal groeien. “Die weg zijn we eind 2006 ingeslagen door een nieuwe bandenfabriek te openen in Roemenië.”

Reageer op dit artikel