nieuws

Intercity Den Haag-Venlo botst op heftruck

Warehousing

Een locomotief van een intercity is vrijdagochtend ontspoord na een aanrijding met een vorkheftruck. Het ongeval gebeurde op een spoorwegovergang tussen Delft en Rijswijk. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt de politie. De intercity was op weg van Den Haag naar Venlo. Door het ongeval is er geen treinverkeer mogelijk tussen Delft en Rijswijk.

Intercity Den Haag-Venlo botst op heftruck
ongveval trein heftruck

Bij het ongeval is ook een brug beschadigd. Reizigers hebben niets gemerkt van de aanrijding. Conducteurs hebben de reizigers laten weten dat de trein een vorkheftruck heeft geramd. Het voertuig zou door de klap in een naastgelegen kanaal terecht zijn gekomen.

 

Zonder benzine

Volgens de dienstdoende conducteurs zou de vorkheftruck zonder benzine stil zijn komen te staan op het spoor.

De heftruckchauffeur zou zich tijdig in veiligheid hebben kunnen brengen. Politie en Pro Rail kunnen dat verhaal niet bevestigen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel