nieuws

Heftruckvork-producent Meijer breidt flink uit

Warehousing

De zusterbedrijven Meijer Special Equipment en Meijer Plaatbewerking hebben op vrijdag 23 mei officieel hun nieuwe kantoor en fabriekshal in gebruik genomen. Het Friese familiebedrijf beschikt nu over 900 vierkante meter extra kantoorruimte en 5000 vierkante meter extra productieruimte.

Heftruckvork-producent Meijer breidt flink uit
Het pand van Meijer is flink uitgebreid

Aan de voet van een dijk in Sint Jacobiparochie, tegen de Waddenzee aan, beschikt Meijer nu over een fabriek van 17.000 vierkante meter. Verreweg het grootste deel daarvan is bestemd voor Meijer Plaatbewerking, waar meer dan 100 mensen werken. De producten van dit bedrijf worden onder meer toegepast in machines en winkelinrichting.

 

Zusterbedrijf Meijer Special Equipment ofwel MSE Forks is circa 35 man sterk. Dit bedrijf is bekend van de Kooi Reachforken en van de Rollerforks, die ook in Sint Jacobiparochie worden geproduceerd.

 

Anker

Voor de opening van de nieuwe hal had de familie Meijer de hulp ingeroepen van de gebroeders Anker. Deze bekende advocaten uit Friesland kregen met hun verhaal over het sponsoren van lokale activiteiten de lachers op hun hand.

 

Voor een gezelschap van 450 mensen, voornamelijk relaties van Meijer Plaatbewerking, verrichtten Wim en Hans Anker samen met de familie Meijer de officiële opening. Met een druk op de knop werd een gigantisch verfkanon in werking gesteld, dat verschillende kleuren verf afvuurde op een groot wit doek.

 

Reachvorken

Dat het goed gaat met Meijer, blijkt wel uit het feit dat de nieuwe fabriekshal al bijna weer vol is. MSE haalt een omzet van zo’n 8,5 miljoen euro per jaar. Die komt voor het grootste deel op rekening van de reachvorken, die aan bijna elke grote heftruckfabrikant worden geleverd.

 

Wat de Rollerforks betreft, blijft de verkoop achter bij de verwachtingen. “We hebben er nu enkele honderden verkocht. In Nederland is de bekendheid van dit product groot, maar in het buitenland gaat het langzamer dan gehoopt”, vertelt Folkert de Graaf van MSE.

 

Rollerforks

De beslissing om Rollerforks aan te schaffen is vaak tevens de beslissing om zonder pallets te gaan leveren. Veel bedrijven zijn daar terughoudend in, omdat de klant graag met pallets wil blijven ontvangen. “Al is het soms alleen maar omdat ze die pallets zelf dan weer kunnen gebruiken”, aldus De Graaf.

 

De afgelopen jaren zijn de Rollerforks, waarmee MSE in 2003 de Logistica Award won, verder ontwikkeld. De slijtagegevoelige rollen zijn in een cassette geplaatst, die eenvoudig vervangbaar is. Ook de vorkpunten kunnen binnen een paar minuten worden vervangen. “Die slijten hard, daarmee stoten ze soms dwars door containers heen”, weet De Graaf.

 

[fotoalbum]

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel