nieuws

Heftrucks zuiniger en groener

Warehousing

Heftrucks zuiniger en groener
Blue Still

Diverse heftruckfabrikanten etaleren op de CeMAT hun ideeën over schonere en energiezuinigere trucks. Van de brandstofcel tot en met kiene hybride concepten met extra energieopslag, de diversiteit is enorm.

Still vat deze tendens samen met haar Blue-Q waarmee per knopdruk (met blauwe vingerafdruk als logo) de elektronica van de RX 20 en RX 60 elektrische heftrucks op minimaal energieverbruik te zetten, bij een gelijkblijvende productiviteit. 
 

Andere grote noviteit is de serierijpe RX 70 dieseltruck met SuperCaps. De truck is voorzien van 72 in serie geschakelde condensatoren die razendsnel elektrische energie kunnen opnemen en afgeven. De winst bedraagt volgens Still circa 11 procent. 

 

Jungheinrich belooft met haar Concept 08 ook een geheel nieuwe manier voor energieopslag en -beheer te hebben.

 

Linde toont een vrolijk gekleurde hemelsblauwe P250 platformtrekker met brandstofcel, evenals een waterstof 39X en een 39X met automatische start/stop-functie. Deze hybride verbrandingstruck is voorzien van enkele accu’s die zorgen voor een soepele elektrische acceleratie. 

 

Lees verder:

Reageer op dit artikel