nieuws

Goodman breidt uit in Centraal-Europa

Warehousing

Wereldwijde vastgoedgroep Goodman breidt zijn aanwezigheid uit in groeimarkt Centraal-Europa. Volgend jaar zal Goodman 220.000 vierkante meter aan distributiecentra ontwikkelen in Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Roemenië.

Goodman breidt uit in Centraal-Europa
Goodman breidt uit in Centraal-Europa

In eerste instantie concentreert Goodman zich op markten als Boedapest, Praag, Bratislava en Boekarest. De activiteiten van Goodman in Centraal-Europa worden per land aangestuurd door een lokaal team, met Boedapest als hoofdkantoor voor de regio.

Goodman ontwikkelde tot nu toe bijna 85.000 vierkante aan vastgoedoplossingen in Centraal-Europa, waaronder 47.000 vierkante meter in Hongarije voor Oost-Europese logistieke spelers als Bertrans en HOPI en 38.000 vierkante meter in Tsjechië op maat voor Hellmann PKZ en BAXGlobal.
 

Speculatieve basis

Op dit moment ontwikkelt Goodman 22.000 vierkante meter logistieke ruimte in Gyál, nabij Boedapest en 180.000 vierkante meter in logistieke hub Senec nabij Bratislava in Slowakije. Het centrum bestaat uit magazijn- en kantoorruimte bedoeld voor opslag, distributie en de productie van verlichtingsproducten. Hiervan wordt ruim 160.000 vierkante meter op speculatieve basis ontwikkeld.

Zsombor Török, country manager van Goodman Centraal-Europa: “We zien dat internationale bedrijven hun productie en logistieke activiteiten blijven verplaatsen naar Centraal-Europa. De bloeiende economie, toenemende koopkracht, groeiende industrie en uitstekende geografische ligging maakt van de regio een aantrekkelijke vestigingsplaats.”

Lees verder:

Reageer op dit artikel