nieuws

Gevangenisstraf voor illegale handel in CHEP-pallets

Warehousing

De rechtbank in Getafe, Spanje, deelde een gevangenisstraf van zes maanden uit aan een palletrecycler die schuldig was bevonden aan het illegaal verkopen van CHEP-materieel. Een Franse rechtbank heeft een man veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden en het vergoeden van de kosten nadat deze schuldig was bevonden van het stelen en verkopen van 2500 CHEP-pallets.

Gevangenisstraf voor illegale handel in CHEP-pallets
Property of CHEP

Binnen de logistieke supply chain in Europa is het illegaal gebruik van gepoolde pallets een terugkerend probleem. Ondanks het onbetwistbare eigenaarschap van de pallets kiezen sommige pallethandelaren/-dealers er toch voor om illegale palletpools te exploiteren.

 

Eigendom

Poolpallets worden nooit verkocht en worden alleen verhuurd, waarbij CHEP de eigendomsrechten van de pallets te allen tijde behoudt. Om identificatie te vergemakkelijken zijn hun pallets blauwgeverfd en gemarkeerd met het bedrijfslogo en een stempel ‘Property of CHEP’.

 

Waarschuwing

Rechtbanken in heel Europa hebben al eerder consistent bepaald dat zulke praktijken illegaal zijn en dat overtredingen in sommige omstandigheden strafvervolging rechtvaardigen. “Deze uitspraken herbevestigen de illegaliteit van deze palletpools die illegaal gebruikmaken van het eigendom van CHEP. Onze organisatie zal via de juiste wettelijke kanalen de beheerders van deze pools blijven vervolgen om onze belangen te beschermen, alsook de belangen van de gehele supply chain door heel Europa”, stelt  Giuseppe Sanna, Senior Vice President van het algemeen overleg van CHEP Europe.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel