nieuws

Express Loader laadt vrachtwagen binnen drie minuten

Warehousing

Complete Logistic Systems presenteert de Express Loader, een gepatenteerd systeem waarmee een complete vrachtwagenlading kan worden klaargezet en geladen. De Express Loader maakt gebruik van een verrijdbare ladingdrager, waarop de pallets worden geplaatst.

Express Loader laadt vrachtwagen binnen drie minuten

Als de zending compleet is, kan de ladingdrager in z’n geheel de laadvloer in worden gereden. Het laden van een complete vrachtwagen duurt dan slechts drie minuten. De laadvloer van de wagen dient hiervoor te zijn voorzien van twee geleidingrails. Vrachtwagens met dekzeil moeten bovendien worden voorzien van zijgeleiding.

Om nog meer winst uit het laad- en losproces te halen, kan de Express Loader worden gecombineerd met verschillende andere oplossingen, zoals een hoogbouwbufferopslag voor complete ladingen, een bovenloopkraan en een traversebaan.
Complete Logistic Systems richt zich met de noviteit onder meer op de drankenindustrie, groothandels en de levensmiddelenbranche. Tijdens de beurs is al veel interesse getoond in de oplossing. Met enkele bedrijven uit de drankensector zijn inmiddels ook al verregaande gesprekken gevoerd.

 

Alle CeMAT-foto’s van 2008 nog eens bekijken?

  • Donderdag wederom primeurs, shows en spektakel

     

    of bekijk het complete CeMAT-dossier met al het laatste (product)nieuws: www.logistiek.nl/cemat

  • Reageer op dit artikel