nieuws

Euro Pool System opent modern depot

Warehousing

Euro Pool System opent volgende week een nieuw depot op het Fresh Park Venlo. Dit hoofddepot is voorzien van technische hoogstandjes als een volautomatische wasinstallatie, bestelservice via internet en een geautomatiseerde afhaalservice. Het heeft een vloeroppervlak van 20.000 vierkante meter, waarvan 3.000 entresol.

Euro Pool System opent modern depot
ZON

Euro Pool System International heeft een poolorganisatie met 45 depots in heel Europa. De organisatie beschikt over circa 100 miljoen blauwe en groene kratten die jaarlijks 460 miljoen keer rouleren.  

Zelfbeheerde depots

Het bedrijf koos wederom voor Venlo omdat het strategisch ligt voor Noord-West-Europa, in de Euregio Zuid-Nederland, Oost-België en West-Duitsland, vlakbij het op één na grootste tuinbouwgebied van Nederland: Noord-Limburg. De nieuwbouw past in de visie van Euro Pool System om op strategische plaatsen in Europa grootschalige, zelfbeheerde depots neer te zetten. Het nieuwe depot vervangt een verouderd depot, dat op hetzelfde bedrijventerrein was gevestigd. Op het depot werken 20 medewerkers.

 

Energiezuinig en innovatief

In het nieuwe depot is voor het eerst in de geschiedenis van Euro Pool System een energiezuinige installatie neergezet voor de energievoorziening van het depot. Daarnaast beschikt het depot over een volautomatische wasinstallatie. Deze installatie kan ongesorteerde kratten automatisch in- en uitklappen, wassen, drogen en sealen. Met behulp van een metaaldetector worden kratten met achtergebleven nietjes uit het systeem verwijderd. Voor de eerste wasbaden wordt regenwater gebruikt. De kratten worden uiteindelijk met zuiver water nagespoeld en stofvrij verpakt en opgeslagen. De wascapaciteit bedraagt 30 tot 40 miljoen kratten per jaar.

 

Bestel- en afhaalservice

De bestel- en afhaalservice zijn ook ingrijpend vernieuwd. Klanten kunnen met een persoonlijke code inloggen op de website van Euro Pool System en zo hun bestelling plaatsten. Met hun inlogcode en ordernummer kunnen ze vervolgens via de geautomatiseerde afhaalservice snel en efficiënt hun order ophalen. Dit betekent tijdwinst voor de klant en vergemakkelijkt de depotplanning.

 

Lees verder:

Reageer op dit artikel