nieuws

Empticon maakt lossen containers gemakkelijker

Warehousing

Ouderwets handmatig lossen van containers kon tot voor kort gewoon niet anders. Die tijd is nu voorbij, want tillen moet je niet willen. Door de komst van de ergonomische Empticon van Univeyor kan één man een volledige container/oplegger ontladen zonder ook maar één doos zelf op te pakken.

Empticon maakt lossen containers gemakkelijker
De Empticon van Univeyor

Het basisvoertuig kan dwars rijden en zodoende alle docks bereiken. Bovendien is het basisvoertuig voorzien van uitschuifbare transportbanden. Samen kunnen ze tot een lengte van 24 meter uitschuiven om zo de laatste doos in de container te bereiken.

 

Zwenkarm

De voorzijde van de transportband is voorzien van een karretje met een zwenkarm. Deze kan naar boven, beneden en naar rechts en links zwenken. Het karretje is uitgerust met de gepatenteerde grijpunit.

 

Het opnamesysteem met zeven vacuümzuignappen kan dozen tot 40 kilo opnemen en automatisch op de band plaatsen. Iedere vijf tot zes seconden komt er een doos of paartjes met dozen van de transportband.

 

Naast de Empticon toont Univeyor ook de layerpicker, een ander succesvol ontwerp van de Deense ontwerpers.

 

[fotoalbum]

 

Waar te vinden?

Hal 27, Stand E31

 

Naar het CeMAT-dossier: www.logistiek.nl/cemat

 

Overig productnieuws op Logistiek.nl

Reageer op dit artikel