nieuws

Wehkamp en ETC verkorten toevoerketen grijsgoed

Warehousing

Grijsgoed ondergaat een sterke online verkoopstoename. Wehkamp en ICT-toeleverancier ETC willen hun keten daarom zo kort mogelijk houden. Het online warenhuis heeft besloten het distributiecentrum in Dedemsvaart dagelijks te bevoorraden, in plaats van wekelijks. Dit geeft het online warenhuis de kans om een breder assortiment aan te bieden.

Wehkamp en ETC verkorten toevoerketen grijsgoed
Samenwerking Wehkamp en ETC

“Grijsgoed is erg geschikt voor verkoop via internet”, aldus Andries van Daalen, directeur hardware bij Wehkamp, in het vakblad Ketens van uitgeverij GS1 Nederland. “Door dit vluchtige medium is de omloopsnelheid enorm verhoogd en loont het om de keten zo kort mogelijk te houden. Er is immers nu amper meer een computer die het drie maanden in het assortiment van Wehkamp uithoudt.” Het distributiecentrum van Wehkamp in Dedemsvaart wordt nu dus dagelijks bevoorraad, in plaats van wekelijks. 

  

Nadelen en voordelen
Een nadeel van de verkorting van de keten is dat de per keer geleverde aantallen kleiner zijn en de vervoerder die ETC inschakelt wat duurder is. Daartegenover staat dat er lagere voorraden zijn in het dc en er meer ruimte is. Dit stelt Wehkamp in staat een dieper en breder assortiment aan de klant te bieden. Het risico op derving neemt hierdoor af en de kosten om een nieuw product in de markt te zetten, zijn lager.
ETC haalt vooral een concurrentievoordeel uit de hogere leverfrequentie en door vergroting van het marktaandeel.

  

Grijsgoed

Het online warenhuis merkt een sterke verkooptoename van het ‘grijsgoed’. Dit is al het softwaregerelateerde van computers, modems, printers en telefoons tot computerspelletjes en TomTom’s. Belangrijk leverancier van dit grijsgoed is ETC. Zowel Wehkamp als de ICT-toeleverancier zitten eraan te denken een soort ETC-desk in Zwolle te plaatsen met iemand die er de nieuwe producten en introducties begeleidt.

Lees ook:

Reageer op dit artikel