nieuws

SDI Promech ontwikkelt flexibele sorteermachine

Warehousing

Sorteermachinefabrikant SDI Promech heeft een nieuwe Flexibele Sorteer Unit (FSU) ontwikkeld. De sorteermachine is gebaseerd op het treinprincipe, waardoor het mogelijk is om links en rechts om te draaien en te stijgen en te dalen tot een maximum van 15 graden, zonder enige beperkingen.

SDI Promech ontwikkelt flexibele sorteermachine
FSU van SDI Promech

De FSU sorteermachine biedt volgens de fabrikant een aantal voordelen boven het standaardsorteersysteem. De FSU zal het product rechtstreeks in de verzenddoos/krat laten vallen. Vanwege het treinprincipe is er geen aandrijfketting of aandrijfriem noodzakelijk. Ook inductieplatforms ontbreken. Dit resulteert in een minder complexe en onderhoudsarme structuur met minder bewegende delen die lawaai veroorzaken. De sorteermachine kan de behoefte aan transportbanden wegnemen, omdat deze als een slang door het gebouw kan lopen en de producten op kan pikken bij de invoerplaatsen en naar de gewenste locatie kan transporteren en afleveren.

 

Trays

Doordat de trays compleet zijn ingesloten, is minder onderhoud vereist. De sorteermachine komt met de standaard 600 x 400 enkele tray-versie en/of de dubbele tray-‘hoge capaciteit-versie’. De systeemsnelheid zal bij de enkele tray-versie bij maximum tray-capaciteit 7000 trays per uur bedragen. Bij de dubbele tray is dit 14.000 trays per uur.

Eindgebruikers hebben de mogelijkheid om de machine te veranderen van de enkele tray- versie naar de dubbele tray-versie door de trays te veranderen. De producten kunnen zowel op de binnen- als buitenring worden ingevoerd. Aan het eind van dit jaar zal TNT/M&S mode het eerste bedrijf in Europa zijn met deze nieuwe SDI Promech-sorteermachine. Het Engelse merk wordt in Nederland vertegenwoordigd door SDI Promech Holland in Beverwijk

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel