nieuws

Schaefer blijft grootste, Vanderlande handhaaft zich

Warehousing

Europese material handling-leveranciers blijven de dienst uitmaken in de wereldwijde top-20. Duitsland is het best vertegenwoordigd in de top-20. Nederland is eenmaal aanwezig in de vorm van Vanderlande Industries. Vanderlande bezet de zesde plek met een omzet van 469 miljoen euro. Dat meldt het blad Modern Materials Handling.

Schaefer blijft grootste, Vanderlande handhaaft zich
Top 20 leveranciers materials handling

’s Werelds grootste leverancier is Schaefer Holding, met 1.537 miljard euro omzet. Schaefer wordt op de voet gevolgd door het Japanse Daifuku, dat een omzet over 2007 behaalde van 1.437 miljard euro. Volgens het Amerikaanse vakblad Modern Materials Handling zijn de omzetten van de leveranciers in 2007 flink gegroeid ten opzichte van 2006. De gecombineerde omzet van de twintig grootste leveranciers steeg naar bijna 9,16 miljard euro. Vergeleken met de omzet in 2006 is dat een stijging van 23 procent.

 

Vanderlande Industries handhaaft zich in top

Vanderlande Industries heeft met een zesde plek in de top nog steeds een fraaie notering. Het concern, dat in 2007 469 miljoen euro omzet boekte, voelt wel enigszins de hete adem in de nek van Swisslog uit Zwitserland (omzet 434 miljoen euro) en Murata Machinery uit Japan (omzet 427 miljoen euro). Opvallend is de terugkeer van Swisslog in de top-20. het bedrijf verdween een aantal jaren geleden uit de lijst omdat het zich meer ging focussen op het leveren van software- en integratiesystemen. Met de overname van Accalon, een producent van conveyors en automatische opslagsystemen, heeft het zichzelf in een klap weer in de top van material handling-leveranciers geplaatst.

 

Duitsland levert meeste leveranciers

Duitsland is het land met de meeste leveranciers in de lijst. Onze oosterburen leveren vijf producenten met posities één, vier (Dematic), dertien (Witron Logistik + Informatik, zestien (Eisenmann) en zeventien (Beumer Maschinenfabrik).

 

Klik hier voor de hele lijst

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel