nieuws

Wal-Mart zet vastgoeddochter Gazeley in etalage

Warehousing

Wal-Mart speelt met het idee om de semi-industriële vastgoeddochter Gazeley in de etalage te zetten. Investeringsbank UBS werd verzocht om de “strategische opties” te onderzoeken. Het vastgoedonderdeel zou 550 miljoen euro op kunnen leveren.

Gazeley is als vastgoedontwikkelaar van distributiecentra actief op het Europese vasteland, in Groot-Brittanië, maar ook buiten Europa in landen als China, India en Mexico. Een mogelijke verkoop zou volgens het management binnen drie maanden gerealiseerd kunnen worden, zo is te lezen op de site van het Belgische De Lloyd.

 

Geen kernactiviteit

Volgens Andy Bond, voorzitter en ceo van ASDA, de retaildochter van Wal-Mart, waar Gazeley deel van uitmaakt, heeft de groei van de vastgoedmaatschappij alle verwachtingen overtroffen. “Voor ons is het echter geen kernactiviteit”, geeft Bond te kennen. “Opdat Gazeley zou kunnen blijven groeien, zou het beter deel uitmaken van een organisatie die gespecialiseerd is in vastgoedontwikkeling.”

 

Belangstelling

Er zouden al ongevraagde benaderingen zijn geweest om Gazeley over te nemen. Aangenomen wordt dat concurrenten als het Amerikaanse ProLogis belangstelling zullen tonen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel