nieuws

Toekomst Nederlandse logistieke markt rooskleurig

Warehousing

De aanhoudend sterke vraag naar modern logistiek vastgoed leidt naar verwachting bij zowel beleggers als eindgebruikers tot een sterke toename van het aantal (speculatieve) nieuwbouwontwikkelingen. Dit is te lezen in het boekje ‘Understanding logistics property in the Netherlands’.

Toekomst Nederlandse logistieke markt rooskleurig
Logistieke markt

De druk op de beschikbare locaties wordt groter. Door de goede infrastructuur en multimodale faciliteiten zal Nederland ook in de toekomst één van Europa’s belangrijkste logistieke centra blijven. Deze voorspellingen staan ook in het deze week verschenen boekje ‘Understanding logistics property in the Netherlands’ van vastgoedadviseur CB Richard Ellis. Het boekje geeft een objectieve beschrijving van de grootste en belangrijkste logistieke bedrijfsterreinen in Nederland. 

 

Rapport

Tegelijkertijd heeft de internationale research-afdeling van CB Richard Ellis een rapport uitgebracht over de logistieke ontwikkelingen op Europees niveau. Daaruit blijkt onder meer dat er in Midden- en Oost-Europa een tekort is aan logistieke ruimte van circa 13 miljoen vierkante meter. De toenemende behoefte aan logistieke ruimte is een direct gevolg van de groei van de retailsector. Servië verwacht dat het aantal winkelcentra in 2010 verviervoudigd is en landen als Bulgarije, Rusland en Slowakije zien een verdubbeling tegemoet. Dit biedt uiteraard kansen en mogelijkheden voor investeerders, retailers en ontwikkelaars.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel