nieuws

MSD slaat rollen op met robot

Warehousing

Medicijnfabrikant MSD heeft in Haarlem een volledig onbemand magazijn voor rollen aluminiumfolie ingericht. Centraal element is een robot op rails, die de rollen weghangt of oppakt in de stellingen. Een loket met draaideuren zorgt ervoor dat de medewerkers van MSD bij de rollen kunnen.

MSD slaat rollen op met robot
De orderpickrobot van MSD

Merck Sharp & Dohme (MSD) gebruikt de rollen aluminiumfolie voor het verpakken van medicijnen in doordrukstrips. Tot voor kort werden deze rollen handmatig opgeslagen in een ongeconditioneerde ruimte.

 

Hogere eisen

Omdat de farmaceutische industrie steeds hogere eisen stelt, zag MSD zich genoodzaakt om de opslag van de rollen onder te brengen in een volledig onbemande en geconditioneerde ruimte. De rollen kunnen op die manier niet meer vervuild raken.

 

Robot op rails

MSD huurde ingenieursbureau TripleM in om op zoek te gaan naar een automatisch opslag- en orderverzamelsysteem. Een lange zoektocht eindigde bij Costo, dat een oplossing voorstelde in de vorm van een robot op rails, die de rollen hangend weghangt.

 

864 pinnen

Het resultaat is een gangpad van 18 meter met stellingen waaraan op negen niveaus in totaal 864 pinnen zijn bevestigd. Op elke pin kan afhankelijk van de foliedikte één, twee, drie of soms zelfs vier rollen hangen.

 

[fotoalbum] 

 

Twee vingers

Als MSD een rol uit het magazijn nodig heeft, grijpt de robot de gevraagde rol met twee vingers aan een draaiende arm. Vervolgens hangt hij de rol op aan de draaideur van het uitvoerloket. Vervolgens draait de deur 180 graden, waarna een medewerker de rol kan meenemen.

 

Integratie

De robot is afkomstig van Rolan, het warehouse management systeem van VCD Automatisering. Costo verzorgde de integratie en de PLC-besturing en trad tevens op als hoofdaannemer. De projectleiding was in handen van TripleM.

 

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel