nieuws

Jan Verbeek keert terug naar R&W

Warehousing

Sales- en marketingmanager Jan Verbeek verlaat Exide Technologies en wordt de nieuwe commercieel directeur van R&W traktiebatterijen; het bedrijf dat hij enkele jaren geleden nog verruilde voor Exide. Met het vertrek van Exide-directeur Henk Lammertse naar Still leek Verbeek een potentiële opvolger, maar hij koos toch voor zijn voormalige werkgever. De Fransman Christin Lanvin volgt nu Lammertse bij Exide op.

Jan Verbeek keert terug naar R&W
Jan Verbeek R&W

“Ik ben inderdaad gepolst om het roer van Lammertse over te nemen bij Exide”, verklaart Jan Verbeek. “Ik voelde mij vereerd, maar de nieuwe situatie bij R&W is voor mij toch aantrekkelijker.”

OEM

Batterijfabrikant Midac, waarvan R&W al jaren een partner is, heeft inmiddels een OEM-status (Original Equipment Market) verkregen van enkele grote heftruckmerken. “Dat houdt in dat R&W als partner van dit merk de status en het imago van betrekkelijk kleine en vrije batterijhandelaar kwijtraakt en verantwoordelijk wordt voor een goed geoliede serviceverlening op de producten van Midac in Nederland. Om dat goed uit te nutten is voor mij een spannende commerciële uitdaging. Juist het ontbreken van de OEM-status was toentertijd mede een aanleiding om de overstap te maken naar het grotere Exide.”

“Om ook in de toekomst te overleven als zelfstandige batterijleverancier moet je in mijn optiek minimaal een vaste overeenkomst met een gerenommeerde OEM-batterijfabrikant voor levering van eerste montage tractiebatterijen hebben, anders red je het niet. Ik heb groot vertrouwen in de capaciteiten van Midac en ga met plezier deze uitdaging aan. Daarnaast woon ik nog steeds in Eerbeek en wil daar absoluut niet weg; R&W zit comfortabel dichtbij in Ede.”

Lees ook:

Reageer op dit artikel