nieuws

Heli viert jubileum met exportgroei

Warehousing

Het marktaandeel van de Anhui Forklift Group, fabrikant van de Heli vorkheftruck, blijft groeien. In 2007 heeft Heli zo’n 40 procent meer omzet behaald in vergelijking tot 2006. Vorig jaar werden 38.500 trucks geproduceerd. In 2007 groeide de export met 50 procent en werden er meer dan 10.000 heftrucks buiten China geleverd.

Heli viert jubileum met exportgroei
Heli jubileum

De Chinese heftruckfabrikant behoort met die resultaten volgens de benchmark 2006 van het Amerikaanse Modern Material Handling nu tot de tien grootste heftruckfabrikanten van de wereld. De Duitse wereldranglijst 2006 Flurfoerderzeuge positioneerde Heli, waarvan de eerste in 1958 werd gefabriceerd, daarentegen nog op de 15e positie. De gerealiseerde omzet van Anhui Forklift Group bleek niet conform de werkelijkheid. In 2002, na de samenwerking met TCM, werden er nog maar 10.000 trucks per jaar geproduceerd. In 2006 liep de productie al op tot 27.000 units. Ook in Nederland is Heli succesvol. In 2007 stegen de verkopen van Heli met zo’n 60 procent ten opzichte van 2006. Het succes is volgens de importeur Heli Lifttruck Nederland onder andere te danken aan de goede prijs/kwaliteitverhouding in combinatie met een goede serviceverlening.

 

Productie

De oude locatie in de binnenstad van Heli (China) werd gaandeweg te klein voor de groeiende productieaantallen. In 2005 begon men daarom met de bouw van een nieuwe fabriek, die binnenkort gefaseerd in gebruik wordt genomen. De nieuwe fabriek heeft een oppervlakte van 1 miljoen vierkante meter en vergde een investering van circa 100 miljoen euro.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel