nieuws

Flexi-Force verkort doorlooptijden

Warehousing

Door zijn magazijn uit te breiden en opnieuw in te richten heeft Flexi-Force zijn doorlooptijden een stuk korter gemaakt. De fabrikant van onderdelen voor industriële deuren vergrootte het pand in Barneveld met 4500 vierkante meter. Dankzij de uitbreiding zijn vier externe magazijnen overbodig geworden.

Flexi-Force verkort doorlooptijden
Het magazijn van Flexi-Force na de uitbreiding

Sinds 2000 verdubbelde de omzet van Flexi-Force. De logistieke processen groeiden echter niet mee met de toegenomen vraag van klanten. In het magazijn werd nog met papier gewerkt zonder een goed locatiesysteem. Dat betekende dikwijls zoeken naar de juiste artikelen, ook omdat ze in één van de vier externe magazijnen konden liggen.

 

Nieuw concept

Operations manager Peter Stitselaar stelde in 2005 een nieuw logistiek concept op, dat voorzag in uitbreiding van het magazijn en implementatie van een WMS. In januari 2007 is de uitbreiding begonnen, begin dit jaar is de herinrichting afgerond. Het WMS van Manhattan Associates wordt deze zomer in gebruik genomen.

 

Besparing

Behalve kortere doorlooptijden heeft de herinrichting en uitbreiding ook een besparing in mankracht en materieel opgeleverd. Nu de vier externe magazijnen overbodig zijn, scheelt dat al snel één fte en één heftruck per magazijn. Ook het transport tussen de magazijnen is nu geminimaliseerd.

 

[fotoalbum]

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel