nieuws

Citroën wil onderdelen dc in Oosterhout sluiten

Warehousing

Het onderdelendistributiecentrum van Citroën in Oosterhout sluit halverwege volgend jaar. Alle negentig medewerkers van het dc, dat de distributie verzorgt van Citroën-onderdelen voor de Benelux, krijgen dan ontslag. Reden voor de sluiting is dat de autofabrikant de onderdelendistributie wil moderniseren.

Citroën wil onderdelen dc in Oosterhout sluiten
Citroën sluit dc Oosterhout

In het huidige distributiecentrum in Oosterhout, meldt BN DeStem, zou volgens de autofabrikant modernisering niet mogelijk zijn, onder meer vanwege ruimtegebrek. Daarom wil Citroën de distributie volgend jaar vanuit Duitsland laten plaatsvinden. Ook speelt daarbij kostenbesparing een rol.

Emotionele reactie

Volgens woordvoerster Anouk van Vliet van Citroën Nederland werd er ‘emotioneel gereageerd’. "Maar we zullen er alles aan doen om de afvloeiing zo goed mogelijk te laten verlopen."

 

Bonden onthutst

Vertegenwoordigers van CNV en FNV reageren verbaasd en onthutst op de voorgenomen opheffing. Zij wisten gisteren nog van niets. "Sluiting zal de mensen hard treffen. Wij willen daarover direct geïnformeerd worden", aldus Bas de Lege van FNV Bondgenoten.

 

Sociaal plan

Volgens Citroën-woordvoerster Van Vliet is er inmiddels een brief aan de bonden verstuurd. De autofabrikant wil met hen gaan praten over een sociaal plan.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel