nieuws

Votex-Bison stapt in zware elektropallettrucks

Warehousing

Zijladerfabrikant Votex-Bison uit Heteren heeft haar productprogramma uitgebreid met een eigen lijn extra zware elektrische pallettrucks van 15 tot en met 30 ton hefvermogen. De modulair gebouwde trucks zijn voorzien van dubbele AC-rijmotoren, die de truck ook gecontroleerd afremmen.

Votex-Bison stapt in zware elektropallettrucks
Votex Bison EGH

Nieuw in het segment elektrische pallettrucks van Votex-Bison is de uitvoering met dubbele rijmotoren. Dankzij twee units met elk 3 kW vermogen beschikt de nieuwe EGH-serie niet alleen over veel kracht om zeer zware lasten te kunnen verplaatsen. De motoren dienen ook om het transport gecontroleerd te kunnen afremmen. De onderhoudsvrije AC-motoren beschikken over een groot generatorisch remvermogen. Hierdoor is de truck, zelfs bij vollast, makkelijk en veilig te manoeuvreren.

 

Steer-by-wire

Nieuw voor deze serie is tevens de standaardstuurbekrachtiging via het steer-by-wire-principe. De stuuruitslag wordt hierbij begrensd tot maximaal 80 graden in beide richtingen. Dit voorkomt het wringen van de lastwielen en beschadiging van de toplaag van de bedrijfsvloer waarop de truck wordt ingezet. Dankzij de gunstige stuurhoek draait de truck soepel en beschikt hij over een draaicirkel van slechts twee meter.

 

Onderhoud

Dankzij de modulaire bouw, de onderhoudvrije lagers en de slijtagevrije hoogwaardige elektrische componenten blijft het onderhoud aan de EGH-serie beperkt tot enkele smeernippels en de standaardzorg voor de 48V-tractiebatterij. De nieuwe serie tot en met 30 ton is geschikt voor batterijcapaciteiten tot maximaal 545 Ah.

 

Overig productnieuws op logistiek.nl

 

Reageer op dit artikel