nieuws

Schuitema wil logistiek drastisch reorganiseren

Warehousing

Schuitema, de organisatie achter C1000, heeft vandaag aangekondigd dat het intern een drastische organisatiewijziging gaat doorvoeren. Schuitema zegt in een persverklaring dat het vooral ‘de logistieke processen verder wil optimaliseren om op het gebied van distributie de C1000-winkels nog beter van dienst te zijn’. Als gevolg van de organisatiewijziging zullen 135 banen geschrapt worden.

Schuitema wil logistiek drastisch reorganiseren
Bert Roetert

Schuitema zegt, bij monde van directievoorzitter Bert Roetert, dat de organisatiewijziging is ingegeven door de ontwikkeling van het bedrijf van groothandel tot retailer. Alle partijen moeten daarvoor in de keten nog beter gaan samenwerken om de consument goed van dienst te kunnen zijn.

 

Verbetering effectiviteit

Voor de logistieke organisatie komt dat volgens Schuitema neer ‘op een verhoging van de effectiviteit en kwaliteit van de processen door de focus te verleggen op de logistieke operatie in de regio’s en ondersteuning vanuit de centrale organisatie in Amersfoort’.

 

Logistiek automatiseren

Schuitema wil deze doelstelling realiseren door de logistiek verder te automatiseren en te optimaliseren. Belangrijkste taak van het onderdeel logistiek wordt de effectieve en flexibele ondersteuning van de kernactiviteiten van het bedrijf. In de nieuwe structuur gaan de distributiecentra zich uitsluitend nog richten op primaire taken als productiviteit en kwaliteitsverbetering. Schuitema is nog onduidelijk over hoe de logistieke reorganisatie er concreet uit zal komen te zien. Ook is onbekend of dc-personeel het slachtoffer zal worden van de geplande organisatiewijziging.

 

Grootaandeelhouder AH

Met betrekking tot de gesprekken die Ahold voert over een mogelijke verkoop van zijn meerderheidsbelang in Schuitema aan CVC Capital Partners, herhaalt de onderneming dat 50 á 75 filialen aan Ahold worden overgedragen. De resterende winkels van het Schuitema Winkel Bedrijf (SWB) worden als regiofilialen toegevoegd aan de regio-organisatie. Het SWB zal in de loop van 2008 ontmanteld worden.

Ahold heeft een belang van 73 procent in Schuitema. Eind januari maakten de retailbedrijven bekend gesprekken te voeren met het private equity fonds CVC. Ahold wil voor het belang een bedrag in contanten en de 50 tot 75 winkels overnemen, die nu nog in handen zijn van C1000.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel