nieuws

Savoye slaat pallets op met shuttle en kraan

Warehousing

De Franse magazijninrichter Savoye heeft een nieuw automatisch opslagsysteem voor pallets ontwikkeld: de Magmatic Modulo. Het systeem is een combinatie van een hoogbouwmagazijn en Magmatic, de bestaande opslagtechniek van Savoye. De Magmatic Modulo is vooral geschikt voor middelgrote logistiek dienstverleners.

Savoye slaat pallets op met shuttle en kraan
De shuttle van Savoye, die nu in combinatie met een hoogbouwkraan kan werken

Magmatic is een systeem dat al in de jaren negentig door Savoye is geïntroduceerd. Belangrijkste onderdeel zijn de shuttles, die zich niet alleen voor- en achteruit, maar ook links- en rechstaf kunnen voortbewegen.

 

Deze shuttles kunnen dus autonoom hun weg door het magazijn vinden. Een lift kan ze eventueel van het ene naar het andere niveau verplaatsen.

 

Combinatie

De Magmatic Modulo is een combinatie van één zo’n shuttle en een hoogbouwkraan. De hoogbouwkraan beweegt zich inclusief shuttle heen en weer in een hoofdgang.

 

Haaks op deze hoofdgang bevinden zich een groot aantal dwarsgangen, waar de pallets liggen opgeslagen. De lift brengt de shuttle naar de juiste dwarsgang op het juiste niveau. Vervolgens rijd de shuttle de dwarsgang in om links of rechts een pallet op te pakken of weg te zetten.

 

Logistiek dienstverleners

Savoye mikt met Magmatic Modulo vooral op middelgrote regionaal opererende logistiek dienstverleners. Volgens de Franse magazijninrichters wordt automatisering van hun warehouse met dit systeem een stuk aantrekkelijker.

 

De combinatie van kraan en shuttle levert een systeem op dat net zoveel pallets kan opslaan als een conventioneel hoogbouwmagazijn met vijf of meer kranen. De investering in een Magmatic Modulo ligt echter een stuk lager. De capaciteit is beperkt: dertig dubbelspelen per uur.

 

Alternatief voor miniload

Naast de Magmatic Modulo heeft Savoye nog een nieuw systeem ontwikkeld, maar dan bestemd voor de opslag van bakken en dozen. Ook dit Picking Tray System werkt met shuttles. Per gang kunnen drie shuttles werken, die via een lift naar een ander niveau of naar een conveyor worden getransporteerd.

 

Een configuratie van vier gangen met vier liften en twaalf shuttles kan maar liefst 800 bakken of dozen per uur uitslaan. Dat is genoeg om één orderpicker op het door Savoye ontwikkelde pickstation aan het werk te houden. Die kan dus zonder veel problemen 800 regels per uur picken.

[fotoalbum]

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel