nieuws

FloraHolland neemt Plan Rijnsburg in gebruik

Warehousing

Logistiek Plan Rijnsburg is op donderdag 14 februari, vier jaar na het slaan van de eerste paal, officieel in gebruik genomen. Naast een verdiepingsvloer van 40.000 vierkante meter en vijftien transportliften is er een unieke sorteermachine gerealiseerd. Hiermee worden veilingkarren volautomatisch gesorteerd.

FloraHolland neemt Plan Rijnsburg in gebruik
LPR bij FloraHolland in gebruik genomen

Tijdens de officiële opening noemde Jaap de Mol, vestigingsmanager van de locatie Rijnsburg, het een ‘complex ingrijpend project’. De uitvoering is gerealiseerd binnen de gestelde tijd en budget. “De distributie en de doorlooptijd binnen de veiling is verbeterd en er is een arbo-probleem opgelost”, aldus De Mol.

 

Klaar voor schaalvergroting

Volgens FloraHolland-directeur Timo Huges is het veilingbedrijf nu klaar voor schaalvergroting en kan het de druk op de ketenkosten beter aan. Hij bestempelde de sierteelt als zeer innovatief. “Deze vestiging heeft lef om innovatie van de grond te krijgen.”

 

De officiële openingshandeling werd gezamenlijk verricht door de burgemeesters van Katwijk en Oegstgeest.

 

Lees hier een uitbreide reportage over LPR

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel