nieuws

Euro Pool System neemt blauwe poolpallets uit roulatie

Warehousing

Euro Pool System neemt op vrijdag 14 maart al haar oude blauwe houten poolpallets uit de roulatie. Deze stammen uit 1995 en zijn dringend aan vervanging toe. In totaal gaat het nu nog om enkele duizenden pallets uit deze serie. Het leeuwendeel is al ingenomen.

Euro Pool System neemt blauwe poolpallets uit roulatie
Euro Pool pallet

Voortaan verstrekken de depots van Euro Pool System alleen nog rode en groene poolpallets. Gebruikers zijn reeds per brief geïnformeerd over de inlevering van blauwe poolpallets. Als gevolg hiervan vervalt de statiegeldwaarde van de blauwe poolpallets met ingang van maandag 17 maart 2008. De poolorganisatie verzoekt haar klanten om de blauwe poolpallets zoveel mogelijk uitgesorteerd te retourneren. De oudste poolpallets (1995) zijn te herkennen aan hun blauwe markering en jaartal op de zijbalken.

Kleuren

De poolpallets van Euro Pool System rouleren op dit moment nog in drie kleuren: blauw, rood en groen. De nieuwste groene pallets zijn sinds eind 2007 in gebruik en de rode pallets rouleren sinds 2001. Naast houten poolpallets worden ook meermalige kunststof fusten, bakken, klapbakken en Bigboxen voor groente, fruit en andere versproducten verhuurd.

Reageer op dit artikel