nieuws

Welzorg Nederland zoekt nieuwe dc locatie

Warehousing

Welzorg Nederland zoekt in Almere naar een nieuwe locatie voor het distributiecentrum. In oktober werd het 7000 vierkante meter grote dc van Welzorg, specialist in (revalidatie)hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten, volledig in de as gelegd. Het distributiecentrum is verplaatst naar een tijdelijke locatie op een industrieterrein in Almere.

Welzorg Nederland zoekt nieuwe dc locatie
brand bij Welzorg

Bovendien is een deel van de opslag uitgeweken naar andere filialen in Nederland. Volgens Welzorg is dit deels gedaan om het risico te spreiden. Gevolg hiervan is dat voor het toekomstig nieuwe distributiecentrum minder ruimte nodig is.

 

Brandmelders

Vlak voor de brand, waren in het pand alle brandmelders uitgezet. Destijds was er sprake van dat de politie eerder aanwezig had kunnen zijn als deze nog hadden aangestaan. Dit blijkt na onderzoek niet het geval. Volgens een woordvoerder van Welzorg Nederland was, “de brand zo heftig dat ook als de brandmelders wel hadden aangestaan, het pand niet meer te redden was geweest.” Bij de brand zijn in totaal 3.500 bromscooters verloren gegaan.

 

Hoogste schadepost

Omdat in het distributiecentrum ook veel tweedehands hulpmiddelen stonden die specifiek aan een persoon waren gebonden, heeft de brand voor de nodige vertraging gezorgd in de leverigen. “Sommige mensen hebben misschien een week langer moeten wachten, maar veel langer was het niet”, aldus de woordvoerder van Welzorg. Uit gegevens van de Bond van Verzekeraars blijkt dat de brand in het dc van Welzorg Nederland in 2007 de hoogste schadepost had van 27 miljoen euro.

 

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel