nieuws

Tijdstudie biedt fabrikant inzicht in productiviteit

Warehousing

Adviesbureau Ydo heeft bij een fabrikant van klantspecifieke overslagmiddelen een tijdstudie gedaan naar de tijdsbesteding van medewerkers. Deze blijken onder andere veel tijd te verliezen met intern transport tussen bewerkingen waardoor de productiviteit lager is dan het branche-gemiddelde.

Tijdstudie biedt fabrikant inzicht in productiviteit
Productiviteit

Door de analyse heeft het management een duidelijk beeld gekregen van de productiviteit en de maatregelen die kunnen worden genomen om deze te verhogen.  Zo kunnen de problemen met het intern transport waarschijnlijk worden opgelost met een nieuwe fabrieksvloer.

 

Uitleg over tijdstudie

In de kennisbrief die dinsdag 5 februari verschijnt, vertelt Ydo-consultant Simone Smedes in detail hoe ze bovenstaand onderzoek samen met haar collega’s heeft aangepakt. Ze legt uit hoe de tijdstudiemethode werkt, hoe ze de resultaten heeft geanalyseerd en tot welke aanbevelingen ze zijn gekomen.

 

Meer weten? Meld u aan voor gratis kennisbrief

Het uitgebreide verhaal van Smedes komt in de eerstvolgende kennisbrief. De gratis kennisbrieven van Logistiek.nl zijn verdeeld over vier aandachtsgebieden. Bezoekers kunnen moeten zelf aangeven uit welke categorieën ze de kennisbrieven willen ontvangen. De kennisbrief van volgende week valt in de categorie “productielogistiek / ERP ”.

 

AANMELDEN KENNISBRIEF

 

Degene die zich aanmeld, krijgt de brief volgende week dinsdag gratis in zijn e-mailbox. In de brief komen ook andere praktijkverhalen, onder andere van Marine Deck (verkorting doorlooptijd) en van Cono Kaasmakers (koppeling ERP aan kwaliteits management systeem).

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel