nieuws

Schuitema blijft in Raalte zoeken naar dc-locatie

Warehousing

Het wil nog altijd niet vlotten met de zoektocht van Schuitema naar een geschikte locatie voor een nieuw te bouwen dc in Raalte. Het moederbedrijf van C1000 overweegt nu volgens dagblad De Stentor om zes hectare grond aan te kopen in de oostelijke spoorzone in Raalte.

Schuitema blijft in Raalte zoeken naar dc-locatie
Schuitema Woerden

Het bedrijf moet op deze locatie concurreren met plannen voor de bouw van een meubelboulevard en een Achmea Health Centre.

 

Besluit Provincie

Schuitema heeft in een eerder stadium al aangegeven dat het in Raalte zoekt naar tien tot vijftien hectare grond voor een nieuw distributiecentrum. Hiervoor is het nog aan te leggen De Zegge VII in beeld, maar de provincie heeft het bestemmingsplan voor dit bedrijventerrein onlangs afgekeurd. Schuitema is al twee jaar bezig om in Raalte een geschikte locatie te vinden voor een nieuw dc. De supermarktorganisatie heeft ook even overwogen om uit te wijken naar Deventer of Apeldoorn.

 

Schuitema zwijgt

Het is niet duidelijk waarom Schuitema nu een veel kleiner terrein zou willen aankopen. De directie van het distributiecentrum, die al diverse malen heeft aangegeven in Raalte te willen blijven, onthoudt zich van commentaar.
De projectontwikkelaar van de oostelijke spoorzone bevestigt in De Stentor dat hij gesproken heeft met een delegatie van Schuitema.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel