nieuws

Recordverkoop bedrijfsterrein Venlo

Warehousing

Venlo heeft in 2007 een recordoppervlakte aan bedrijfsterrein verkocht. In totaal is ruim 30 hectare uitgegeven. Belangrijkste oorzaak is de economische groei in de regio Venlo.

Recordverkoop bedrijfsterrein Venlo
Venlo boekt record in verkoop bedrijfsterrein

Volgens de Enquête Regionale Bedrijfs Ontwikkeling  (ERBO) van de Kamer van Koophandel bedroeg de economische groei in de regio Venlo 4,6 procent.

 

De terreinen

De meeste bedrijfsgrond is verkocht op de nieuwe bedrijventerreinen Trade Port Oost en Trade Port Noord. Het kantoren- en bedrijvenpark Noorderpoort  kocht  3.680 vierkante meter bouwgrond. Op het kleinschalige bedrijventerrein Ubroek werden door de gemeente zes kavels uitgegeven, samen goed voor ruim één hectare.

In totaal beschikt de gemeente Venlo nu over 1.392 hectare bedrijfsterrein. Verreweg het meeste daarvan is geconcentreerd langs de Maas en de snelwegen A67/A73 (de Trade Ports en ZON Freshpark).

 

Optimistische wethouder

Wethouder Financiën en Economie, Mark Verheijen: “De economie draait op volle toeren en de regionale Venlose economie profiteert daar volop van mee. Ook over het komende jaar ben ik optimistisch.” Eerder dit jaar werd Venlo voor de derde keer op rij uitgeroepen tot de belangrijkste logistieke hotspot van Nederland.
 
 

 

Verkochte bedrijfsterreinen Venlo

2003    8,5 hectare 2006    11,5 hectare
2004    17,0 hectare 2007    30,2 hectare
2005    11,5 hectare

 

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel