nieuws

PTB biedt reuze pallettruck met één vork

Warehousing

PTB komt met een plateauwagen met een hefvermogen van 15.000 kilogram. Eigenlijk is het een pallettruck, maar dan met één brede vork. De plateauwagen is voor het transport van treinwielstellen in een onderhouds- en revisiewerkplaats voor treinen.

PTB biedt reuze pallettruck met één vork
PTB biedt reuze pallettruck met één vork

Hefvermogen van 15.000
kilogram

De plateauwagen heeft een meerijdplatform voor een staande bestuurder, een elektronisch stuurwiel en een draadloos camerasysteem. De machine is ontwikkeld voor KIEU engineering die deze, samen met een tweetal wielstel-transportpallets, heeft geleverd aan Nedtrain in Haarlem.

 

Pallets met camera

De plateauwagen heeft een ‘vork’ van 4.000 millimeter lang en 1.250 millimeter breed, die precies in de transportpallets van KIEU past. Om de machine met transportpallet goed te kunnen positioneren ten opzichte van de treinrails, zijn de pallets voorzien van een camera. Via een draadloze verbinding kan de bestuurder van de pallettruck dan zien of hij de pallet op de juiste plek plaatst.

 

 

Reageer op dit artikel