nieuws

Opfristrainingen voor heftruckbestuurders

Warehousing

De BMWT is begin dit jaar gestart met het geven van opfristrainingen voor bestuurders. Uit de praktijk blijkt volgens de brancheorganisatie dat heftruckchauffeurs die al enige jaren op de heftruck rijden, minder geconcentreerd te werk gaan. Door hun nonchalantere houding, wordt de kans dat ze een ongeluk veroorzaken groter.

Opfristrainingen voor heftruckbestuurders
Opfristrainingen voor heftruckbestuurders

Ook nemen heftruckchauffeurs het volgens de BMWT vaak minder nauw met het controleren van de heftruck voordat ze aan het werk gaan met de machine. 

 

Opbouw van de training
De training richt zich op rijvaardigheid en werkhouding en wordt opgebouwd rond een aantal praktijkopdrachten. Bij de keuze van de opdrachten wordt rekening gehouden met de beroepspraktijk van de cursist. Deze wordt geïnventariseerd aan de hand van een check-list. Bij de beoordeling spelen zowel vaardigheids- en houdingsaspecten een rol. Ook wordt er kort aandacht besteed aan de theorie.

Badge en certificaat
De bestuurders die deelnemen aan de opfristraining, ontvangen na het goed doorlopen van de training van de BMWT een nieuwe badge en een nieuw Train-certificaat.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel