nieuws

Grote brand bij Geodis Vitesse

Warehousing

Een zeer grote brand heeft woensdagavond en de daaropvolgende nacht een opslaghal van Geodis Vitesse in Blerick in de as gelegd. In de loods lagen 16.000 pallets met computers en printers opgeslagen. Burgemeester Hubert Huls van Venlo vermoedt dat de brand is aangestoken.

Grote brand bij Geodis Vitesse
Grote brand bij Geodis Vitesse in Blerick

Huls baseerde zijn vermoeden op het feit dat in juni 2007 ook al een grote brand was uitgebroken in diezelfde loods. Hij sprak van “meer dan toeval”.

 

Miljoenenschade

De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling.
Rond 19.00 uur leek de brand onder controle. Toen brandweermannen de smeulende stellages uit elkaar trokken, laaide de brand rond 21.30 uur weer op. Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen. De hal moet als verloren worden beschouwd. De schade loopt in de miljoenen.

 

Vierde deze maand

De brand in Blerick is de vierde brand in een opslagloods deze maand met miljoenen schades als gevolg. Afgelopen weekend woedde er een brand bij De Klok Logistics in Nijmegen. Dinsdag 15 januari was er een felle brand bij Van der Scheur in Vianen. Het jaar begon met een brand in het magazijn van Meuwissen Bouwproducten in Haarlem.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel