nieuws

Felle brand legt deel transportbedrijf in de as

Warehousing

Een uitslaande brand heeft dinsdagavond een deel van transport- en opslagbedrijf Van de Scheur in Vianen in de as gelegd. De brand is uitgebroken in een opslagruimte van de transporteur. Een persoon is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis overgebracht.

De brand brak omstreeks kwart over zes uit door nog onbekende oorzaak, zo meldt het AD. “Ik was juist aan het afsluiten, toen het brandalarm afging. Iedereen was net weg, ik was de laatste in het pand,” vertelt werknemer Paul Koolhoven. Toen hij poolshoogte ging nemen, sloeg dikke rook hem tegemoet.

 

Zestig brandweerlieden

De brandweer rukte met groot materieel uit naar de Placotiweg op industrieterrein De Hagen. Omliggende korpsen als Houten, Hagestein, IJsselstein, Nieuwegein en De Bilt assisteerden de Viaanse brandweer. Uit Utrecht kwam een extra ladderwagen. Volgens een politiewoordvoerder waren zeker zestig brandweerlieden op de been.

 

Herstel schade

Volgens Paul Gelens, commercieel manager bij Van de Scheur, is ongeveer 1.500 vierkante meter van de in totaal 13.000 vierkante opslagruimte verwoest. De schade die is ontstaan, wordt zo snel mogelijk weer hersteld verwacht Gelens. "Ons kantoorcomplex en het grootste gedeelte van de opslag is door snel handelen van de hulpdiensten en het eigen personeel, die assistentie verleende, gespaard gebleven."

 

Inzet personeel

Het leegruimen van het kantoorcomplex en het veiligstellen van overig materiaal,

zoals vrachtauto’s en heftrucks heeft het personeel van Van de Scheur ook eigenhandig uitgevoerd. Een naburig kraanverhuurbedrijf heeft zijn terrein en kantine beschikbaar gesteld voor het materieel en opvang van het personeel.

 

Klanten
Bij de brand heeft een grote partij karton, hout, reclamedrukwerk, kleding en schoenen roet -en waterschade opgelopen. Gelens: "We hebben onze klanten hiervan inmiddels op de hoogte gesteld en willen de schade in overleg met hun zo goed mogelijk afhandelen."

Bij Van de Scheur in Vianen werken 35 mensen, het bedrijf heeft nog een tweede vestiging in Lelystad.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel