nieuws

Euro Pool System opent nieuw depot

Warehousing

Fust-poolorganisatie Euro Pool System heeft een nieuw depot in Geldermalsen geopend. Het depot is onderdeel van het Fustcentrum in Geldermalsen en kwam tot stand in nauwe samenwerking met Koninklijke FruitmastersGroep.

Euro Pool System opent nieuw depot
Euro Pool System

Het depot omvat 5.040 vierkante meter en bestaat uit een wasinstallatie, docks en een opslagruimte voor het in voorraad houden van gewassen bakken. Voor de opslagruimte en de docks zijn 3.600 vierkante meter benodigd. De wasinstallatie beslaat bijna een derde van het nieuwe depot, om precies te zijn 1.440 vierkante meter. De semi-automatische installatie bestaat uit twee wasstraten met een nieuwe hogedruk- en afblaassectie om de bakken mee te drogen. Tevens is een foliewikkelaar in lijn voorzien.

 

Fruitmasters

De voorraad bestaat voornamelijk (70 procent) uit blauwe starre bakken voor fruitveiling Fruitmasters. De rest (30 procent) bestaat uit blauwe en groene klapbakken voor afnemers in Nederland en België en voor export naar Duitsland. In het fustcentrum werken in totaal vijf medewerkers in twee ploegen. Euro Pool System International is een poolorganisatie met meer dan 40 depots in heel Europa.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel